Inför tisdagen

Idag var jag på sjukhuset för att träffa sjukgymnasten, narkosläkaren, ta blodgrupperings provet och stämma av med sköterskan på kirirgiavdelningen.

Som vanligt när det handlar om sjukvården så förväntar jag mig att få sitta och vänta... i timmar. det är man ju som van vid från VC osv, aldrig få komma in i tid osv. Så det var jag inställd på eftersom jag inte hade några bokade tider idag, man skulle bara komma in och sen skulle varje instans kolla efter tider till nästa när man var klar osv....

7.45 skulle jag infinna mig på sjukgymnastiken.
Jag var där redan halv8 tog min nummerlapp och satte mig i väntrummet.... Döm om min förvåning när jag jag 7.40 blir inropad till sjukgymnasten.
Där fick jag gå igenom andingsövningar och prova ut en liten andingsapparat med motstånd som jag ska leka med efter OP, tog 10 minuter

Klar där och vidare upp till vårdavdelningen för att träffa narkosläkaren. 8.10 blir jag inropad där, går igenom operationen och sövningen osv.
Operationen kommer att ta två timmar, sen ligger man på uppvaket i runt 3 timmar tills jag är vaken och kan visa att jag kan ta mig upp ur sängen själv osv. Sen blir jag körd in till avdelningen där jag ska ligga närmsta 2-3 dagarna.

Fick vänta 5 minuter sen på labet för provtagningen och sen en snabbis upp och pratat med sköterskan på kirurgavdelningen för att få inställelsetide (som jag iofs redan fått av narkosläkaren) för tisdagen.

9.15 var jag klar att åka hem igen, jag som tagit ledigt hela dagen bara för att jag var så säker på att detta skulle ta tid =)

7.00 på tisdag ska jag vara på plats, fastande sen midnatt kvällen före men jag får iaf dricka vatten och kaffe fram till kl 6 på morronen.

Nu gäller det!!!!
Börjar bli lite nervöst. Men jag är fortfarande övertygad om att detta är rätt!!

Hejsvejs!

Permalink Jakten på kilona Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förr och Nu






Här är en bild på mig från nyårsafton 2010 och sen ett ganska precis 4 månader senare och 5 veckor in på pulver dieten. En liten skillnad i ansiktet kanske? =)


Nu under sjätte veckan (och den sista) så har hungern satt in. Har en gnagande känsla i magen hela tiden och det är bara med ren vilje styrka jag inte ger upp och kastar i mig allt som går att tugga. Det är riktigt jobbigt just nu.
Jobbade sista dagen idag så nu har jag fyra dagar kvar sen är det Dagen D..... Börjar bli lite nervös nu. Inte så mycke för själva operationen men hur det kommer att bli efteråt. Kommer jag att må bra, kommer jag kunna äta, kommer jag att vara jättetrött osv osv osv... Många tankar som snurrar nu.

-14.7 kilo har det blivit nu, inte så illa om jag får säga det själv. "Bara" 45kg kvar till målet nu!!

Maken åker ner till sina barn i helegen och jag ska tvätta och styra upp lite här hemma, ska försöka vila så mycke jag kan också eftersom jag har en begynnande förkylning i kroppen som INTE INTE INTE får bryta ut nu.
Ska möjligtvis ta en lugn promenad om det är riktigt fint väder i helgen.

Det får bli allt för nu, ha en fortsatt bra kväll.
Jag ska krypa ner i sängen och i morgon Ska jag till Frölunda på sjukhuset för en heldag med besök hos sjukgymnasten, narkosläkaren, provtagning få veta OP-tiden för tisdagen och lite annat smått och gott.

Natti natti

Permalink Jakten på kilona Kommentarer (1) Trackbacks ()

Påsk med sommarvibbar

Såja, så var påsken över!!!

Och vilken påsk det har varit, man kunde inte önska sig bättre väder. Nästan som sommar!

Solat, åkt båt och bara slappat. Precis den vila man behövde nu.
Gick ner över helgen med så nu står vågen på -14kg!!!
Kläder jag inte kunde ha för 5½ vecka sen sitter nästan löst nu, vilken underbar känsla.

Var och skulle handla kläder på  Smålänningen, blev bara 3 linnen, jag har lite svårt att handla "små" kläder.
Jag har varit så stor så länge att jag kan inte föreställa mig hur jag kommer se ut sen. Allt ser ju så smått ut och min hjärna säger att det kan jag inte ha.
Får göra ett nytt försök när jag gått ner lite mer så jag kan relatera till de små kläderna =)

Jag har iaf gått ner nu från att vara en stor 54/56a till en storlek 50.

Tog nya ansikts-bilder i påsk också, ska lägga upp dem senare tillsammans med bilder från nyårsafton.
Det är lite skillnad.

5 dagar kvar med pulver nu bara, tror ingen kan förstå hur skönt det ska bli att slippa dem. Jag spyr på dom snart och hade det inte varit för målet så hade jag gett upp nu. SÅ jobbigt!!

Nu jobb igen =)


Permalink Jakten på kilona Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påsklov


Nu har jag påsklov... ett litet kort lov bara över helgen men 5 lediga dagar i rad är iaf lyx för mig.

Normalt till påsk så brukar det ju handla om att äta, äta, grilla och äta, godis i mängder och bara ta det lugnt....
I år blir det lite annorlunda, jag kämpar på med mina påsar och får bara titta på när alla andra skyfflar i sig god mat.

-0.5 visade vågen imorse, totalt -12.5kg nu då.
Det går sakta neråt och nu kommer jag i kläder som är 2-3 storlekar mindre än de jag hade för bara 2 månader sen. Känns så roligt.
Det är den motivationen jag behöver för att orka med detta pulver elände!!

Vi åker till Småland i helgen till svärfar med sambo. Hoppas på lite sol och sköna dagar med fiske och trevligt umgänge.

Ses efter helgen igen!!!

Glad Påsk
på er Alla!!!


Permalink Jakten på kilona Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pulver!!!

Ja vad ska jag säga... Här händer det saker och jag glömmer bort att uppdatera bloggen som vanligt.....
9 mars kom och jag besökte Sjukhuset och kirurgen som som skulle avgöra min framtid. Det gick alldeles utomordentligt bra. En Karl i 50 års åldern, lugn och gav ett mycke tillförlitligt intryck. Efter lite information frågor och små prat så var det klart, jag får min OP!!!!!!!

Och nu går det fort, en vecka efter besöket närmare bestämt måndag den 21 mars började jag min 6 veckor långa pulver diet.

3 maj
är operationen, lagomt innan sommaren sätter igång på allvar så förhoppningsvis hinner jag läka och komma igång med maten osv innan dess.
4 veckor blir jag sjukskriven efter OP, det är bara för att jag i lugn och ro ska lära känna min nya mage, dvs min tarm måste vänja sig vid att fungera som magsäck och ta emot all osmältmat.
Jag tror och hoppas att detta kommer att gå bara bra. Har fullt stöd från jobbet och hemmifrån och det käns så skönt.

Tänkte ju ta sånna där "före" kort innan jag startade med pulvret, meen det blev inte förrän jag tappat 10kg men nu är det gjort iaf.....
Spelar nog ingen roll att det inte blev innan jag började med dieten, jag såg lika hemsk ut efter 10 tappade kg, ska sätta upp den bilden på kylskåpet den dagen jag börjar tappa motivationen!!!

Efter 4 veckor på pulver visade min våg -12kg!!

Nu är jag inne på 5e veckan och nu börjar det bli jobbigt. Är så less på dessa pulver och artificiella smaker så jag vill bara spy på dom, men jag biter ihop. 12 dagar kvar till OP så kan inte ge upp nu.
Har jag klarat 30 dagar med pulver så ska jag nog klara de sista 12 med.

Ska försöka uppdatera lite oftare nu.

Ska klura på om jag ska dela mina före och efter bilder här också.... inte så förtjust i att visa helkropps bilder så vi får se vad jag bestämmer mig för =)

Nu jobb!!

Permalink Jakten på kilona Kommentarer (0) Trackbacks ()