Bedömd inför bukplastik

   
  Hade fått tid på Sahlgrenska i går för bedömning av bukplastik.
Var lite nervös innan jag åkte dit att jag inte hade tillräckligt med överskottshud för att få detta.
Man vet ju inte vad dom har för kriterier osv.

Nu var jag där bara 7 månader efter OP och normalt är att man kommer dit mellan 12-18 månader efter OP. Detta för att man ska ha gått ner så mycke som möjligt och ligga så nära sin målvikt som det bara går för att resultatet ska bli det bästa. Jag fick remissen dit redan nu från min kirurg p g a bråcket och det fula ärret jag redan hade på magen som han tänkte att man kunde åtgärdat på samma gång.

Nu ville mitt bråck inte vänta och det var ju tur i oturen trots allt eftersom jag inte fick OP hos plastikkirurgen nu.

Har ett BMI i dag på ca32.8 och man måste ligga på max 30. För att få bästa reultat så vill dom att man gärna ligger på runt BMI på 27.
Jag köper detta helt och hållet, och för min del gör det att jag måste gå ner ca 10-15kg till innan det är dags.

Dom fotade mig och mätte och jag är kvalificerad, dvs jag har ett "överhäng" på mer än 3cm så bara jag får ner mitt BMI så får jag också skinnet åtgärdat. Det var himla skönt att få höra och och den där lilla extra moroten som jag behöver för att komma igång igen och lägga i en växel till.

Min resa är inte färdig ännu trotts att jag gått ner från 128kg till 95kg. Målet är fortfarande att hamna på runt 70kg innan jag är klar. Så nu får det blir att ta tag i träningen ordentligt!

To be continued....

Permalink Jakten på kilona Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tillbaka till det sociala igen!!



På måndag är det äntligen dags att börja jobba igen!!!!!



Bara ligga hemma hemma och göra ingenting är rena döden. Det enda man har att se fram emot är när maken kommer hem från jobbet så man får någon att prata med.
Inga telefonsamtal eller besök under dessa 2 veckor, har t o m haft städförbud eftersom jag inte fått lyfta eller dammsuga då detta är en väldigt ansträngande uppgift för magen. Likaså plocka i och ur diskmaskinen. Två veckor till måste jag ta det lugnt med allt sånt så jag har helt enkelt legat på soffan, prommenerat lite runt i lägenheten, pratat med katterna och bara försökt sova bort tiden.

Ska bli så skönt att komma tillbaka bland folk igen och få prata med någon!!

Allt har gått bra, det läker på fint och på tisdag har jag återbesök och agrefferna ska tas.
Håller tummarna nu att det är sista "komplikationen" nu.

Den 21 november ska jag på Sahlgrenska för bedömning hos plastikkirurgen om jag är kvalificerad för en bukplastik eller inte. Tror inte det blir nått av det dock, tror jag gått ner för lite och har "för lite" löst skinn.
Än har jag "bara" gått ner 32,5kg.

Den 30 november ska jag tillbaka till diestisten på FSS för vägning och uppföljning.

Ses snart igen.

Permalink Jakten på kilona Kommentarer (0) Trackbacks ()